fbpx
Няма избрано изображение
Няма избрано изображение
Няма избрано изображение
Няма избрано изображение

Електронски баласт GSE 600W dim 250-660W

Цена од парче (1 парче): 11690,00 МКД
• Тежина: 3.90 Килограми
Достапност: Обично достава за 24h.gif

Електронски баласт GSE 600W затемнети 250-660W Електронски прилагодлив баласт за светилки од 600W, 400W, 250W HPS и MH.

Да запали светилка со моќност од 250W; Поставете ја контролата на 250W. За да запали светилка од 400W; Поставете ја контролата на 400W, а потоа можете да ја намалите на 250W. Да запали светилка со моќност од 600W; Поставете ја контролата на 600W, а потоа можете да ја зголемите на 660W или да ја намалите поставката од 600W на 400W.

Карактеристики: Вклучува светилки од 250W, 400W, 600W HPS и MH + 10% излезна моќност Технологија со непречено стартување на мала струја Заштита од прегревање на светилката Мазна контрола Заштита од прекинување со ладење/ладење Висока ефикасност> 0,9 LED индикаторско светло за статус Режим на мирување IP64 водоотпорен 3 години гаранција

Електронскиот баласт GSE може да ги контролира сите типови MH (металхалид) и HPS (натриум со висок притисок) светилки 250-400-600W. УВ - киселински и водоотпорен филм, вградени LED индикатори кои го покажуваат статусот на 3 нивоа за префрлување вати. Преку чекорите 660W-600W-400W-250W или стадото на притискање и држење, одите од 660W на 250W. GSE користи само компоненти со највисок квалитет, како што е леано алуминиум за подолг животен век, електролитски кондензатор со висока температура, Philips NXP транзистори, високофреквентни компоненти ISKRA итн... над 84% од компонентите направени во Европската Унија. Екстремно големата површина на алуминиумскиот радијатор што зрачи со топлина обезбедува одржување на ниска температура, а со тоа го продолжува животниот век на компонентите. Високата фреквенција од 80 kHz до 220 kHz ја избегнува акустичната резонанца на сијалицата.

Баластот ви доаѓа како готов фин производ со кабел за поврзување од 3 метри и кабел од 4 метри до штекерот E40 на рефлекторот. Сè е водоотпорно и има класа на заштита IP64. Димензии и технички карактеристики: 80х170х230мм Тежина: 2,9 кг Дизајниран за: 250W, 400W, 600W, HPS и MH светилки 730 W 230V / 50HZ Класа на заштита: IP64

Поврзете ја светилката со саканата моќност 250W, 400W или 600W MH (светилка за метал халид) или HPS (светилка со висок интензитет, натриум) во штекерот E40 или рефлекторот. Поврзете го главниот кабел во приклучок за домаќинство од 230V / 50Hz. Баластот сега ги контролира сите LED диоди кои почнуваат да трепкаат 5 секунди. Потоа 7. LED исклучено- мирување --- ERROR --- се вклучува, 4. LED режимот 600W почнува да трепка. Сега со копчето 2. нагоре/надолу изберете ја моќноста во вати на сијалицата, потврдете со 1. Копче за исклучување на мирување, 7. ЛЕД-ИСКЛУЧЕНО во мирување --- ГРЕШКА --- ќе свети постојано. Предупредување: ако изберете помоќна сијалица, може да предизвикате сериозно оштетување.

Можете да го намалите интензитетот на светлината од врвот до дното, на пример: 600W се намалува на 250W; 600W се намалува на 250W; 250W повеќе не може да се намали

Сијалица од 600 W може да работи во режим на преоптоварување, што е 10% поголема излезна моќност на светилката. (Не го препорачуваме бидејќи ја оштетува светилката). GSE не препорачува намалување на интензитетот на секој тип на светилка бидејќи бојата на светилката се менува). За да го намалите интензитетот, кратко притиснете го копчето 2. Нагоре/надолу, веднаш се префрла од 3. LED преоптоварување на 4. LED режим 600W на 5. LED режим 400W и 6. LED режим 250W. Потребни се најмногу 2 минути за баластот да го придуши светлото на сијалицата и да го излади. Кога ќе го притиснете и држите копчето 2. нагоре/надолу, вредноста на затемнувањето на баластот варира. Вредноста е означена на LED индикаторот. Помеѓу 600W и 500W, 4. свети режимот LED 600W и 5. Трепка режимот LED 400W, помеѓу 500W и 400W 5. LED режимот 400W светнува и 4. Трепка режимот LED 600W. Ги имате истите функции помеѓу 400W и 250W. Баластот ќе ги запомни овие поставки, следниот пат кога ќе го стартувате, баластот ги губи своите поставки ако е исклучен од електричната мрежа 72 часа или бил исклучен со копчето OFF; ќе мора да го извршите рачно.

 

Коментари

Нема коментари за овој производ.

Можно е и ова да ти се допаѓа:

Категории

Анкета

КАКВИ ШТЕДЛИВИ/CFL/ЛАМПИ КОРИСТИТЕ?